open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Nakon sunčane subote: Narednih dana kiša i niske temperature
Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom
11.05.2019. u 10:01
get url
text

Oblačno vrijeme sa kišom i temperaturama od dva do 25 stepeni Celzijusa očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Na Bjelašnici su jutros izmjerena tri stepena, što je najniža temperatura zraka, a najviša od 14 stepeni registrovana je u Neumu.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz postepen porast naoblake poslije podne ili u večernjim satima. Poslije podne ili krajem dana na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevne temperature od 19 do 25 stepeni.

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od pet do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 13 do 19, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 23 stepena.

U ponedjeljak, prema prognozi FHMZBiH, očekuje se oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na sjeveroistoku Bosne je moguća grmljavina. Jutarnje temperature od pet do 11, na jugu od devet do 14, a dnevne od sedam do 14, na jugu od 15 do 19 stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme sa kišom očekuje se i u utorak. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od dva do sedam, na jugu do deset, a dnevne od sedam do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

I u srijedu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom sa jutarnjim temperaturama od dva do osam, na jugu do 12, a dnevne od deset do 16, na jugu od 17 do 21 stepen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.