open-navfaktor-logo
search
Duhovni mir
Nakon svečanog dočeka: Amel Tuka klanjao džumu u Sarajevu
Duhovni mir pronalazi u džamiji, a namaz i molitva su neizostavni tokom dana
04.10.2019. u 13:57
get url
text

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, u utorak je osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Ponos nacije danas je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a doček mu je priređen na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Tuku će danas pozdraviti i građani Kaknja (doček u 14 sati), a centralna manifestacija planirana je za 20 sati u Zenici.

U posljednje vrijeme Tuka je bio na "udaru" Međunarodne atletske federacije, a na njegova vrata često znaju "pokucati" doping kontrolori IAAF-a. No, to ga nije poremetilo. Naprotiv, svaki put na stazu je izlazio još jači i spremniji. Potvrdio je to i u Dohi, gdje je ostvario najveći rezultat u historiji našeg sporta.

Duhovni mir Tuka pronalazi u džamiji, a namaz i molitva su neizostavni tokom dana. Potvrdio je to i danas. Po povratku iz Dohe, a nakon što se obratio medijima i fanovima, Amel je otišao u Fahdovu džamiju u Sarajevu, gdje je klanjao džumu.

{$galerijaFotografija}

Nakon što je klanjao džumu, ostao je nekoliko minuta sa džematlijama i fanovima, razgovarao i fotografisao se s njima. Bio je ljubazan, raspoložen i nasmijan.

Koliko Tuki znači vjera često demonstrira i na svojim atletskim nastupima - nakon trke kada spusti lice na sedždu kako bi se zahvalio Allahu ili učenjem Fatihe prije nastupa.

Amel Tuka džuma 04.10.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.