Nakon tragedije na sankanju: Policija istražuje slučaj, sutra dženaza poginulom dječaku

Objavljeno: 11.01.17 u 19:48 Autor: M. M.

Policija Srednjobosanskog kantona (SBK) istražuje okolnosti tragedije koja je jučer potresla zemlju, u kojoj je na sankanju život izgubio desetogodišnji E. H. iz Kaćuna kod Busovače. 

Automobil će biti vještačen  FOTO: ILUSTRACIJA
Automobil će biti vještačen FOTO: ILUSTRACIJA

Nesreća se dogodila na improviziranom sankalištu uz put Lugovi-Kaćuni, kada je dječak, spuštajući se niz put podletio pod automobil golf kojim je upravljao 33-godišnji Jasmin R. iz Busovače.

- Policija će izvještaj o nesreći dostaviti kantonalnom tužilaštvu, koje će potom donijeti odluku da li postoje elementi za krivično gonjenje vozača - kazali su nam u MUP-u SBK.

Kako saznajemo, nakon nesreće je i vozač golfa bio u teškom psiho-fizičkom stanju zbog pogibije dječaka. Iako je odmah nakon nesreće dijete prevezeno u bolnicu u Novoj Biloj, ubrzo je podleglo povredama.

Postupajući tužiilac koji je rukovodio uviđajem, naložio je obdukciju, koja je obavljena danas, kao i potrebna vještačenja vozila koje je učestvovalo u nesreći.

VEZANI TEKST - Tragedija u Busovači: Učenik četvrtog razreda nastradao na sankanju

Dženaza tragično nastradalom dječaku, koji je pohađao četvrti razred osnovne škole, klanjat će se sutra nakon ikindije namaza ispred džamije u Kaćunima, dok će ukop biti obavljen u haremu Novo greblje. Iza nastradalog dječaka ostali su neutješni roditelji, te dvije sestre.