Napad na turiste: Izbačeni smo iz apartmana, a na parkingu su nas dočekali sa sjekirom i metalnom palicom

Objavljeno: 12.08.17 u 17:34

Bezbrižno ljetovanje četvorice mladih Slovenaca u jednom apartmanu u Starigradu kod Zadra trajalo je samo jedan dan. Naime, vlasnica apartmana ih je optužila da su preglasni i zatražila da odmah napuste sobu.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Pritom je od njih tražila da plate najam za jedan dan, ali i 25 eura za čišćenje apartmana. No, oni su smatrali da apartman nisu stigli zaprljati, prenosi slovenski Siol.net izvještaj slovenske televizije Planet TV.

Nakon pregovora o plaćanju napustili su apartman, ali su ih na parkingu dočekala dva mještanina sa velikom sjekirom i dvometarskom željeznom palicom, kojima su oštetili automobil mladih Slovenaca, razbivši staklo na zadnjim vratima i oštetivši karoseriju. Jedan od mladića je povrijeđen te je završio u bolnici.

Napad su gosti prijavili u policijskoj stanici u Obrovcu i istraga je u toku.

- Istraga je u toku, intenzivno tragamo za počiniocima ovog krivičnog djela - izjavio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan za POP TV.

- Kuća je bila puna gostiju, a oni su donijeli zvučnike, upalili muziku, plesali, skakali, vikali. Tako da nisu oni imali probleme s nama, nego mi s njima - kazala je vlasnica apartmana za Planet TV.

O incidentu je izvijestio i POP TV, čija novinarka javlja da su mladići apartman rezervirali putem stranice Booking.com. Jedan od njih je ispričao kako su im napadači priprijetili da se ne vraćaju, inače će na njih nasrnuti 20 ljudi. Uvjeren je da je napad naručila vlasnica apartmana, koja je izjavu dala i POP TV-u.

- Meni se stvarno o tome više ne raspravlja jer tu nema nikakve moje greške, nego njihove greške. A to njihovo ponašanje kako je bilo... Mogu se sramiti i čitava vaša država i njih četvero i nemojte me više zbog toga zvati - rekla je vlasnica napominjući da je mladiće prijavila policiji, no glasnogovornik Elis Žodan kaže da nikakva dojava nije stigla.