navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Festival na Ušću

Nastup otkazan: Jali Bratu i Bubi Corelliju zabranjen ulazak u Srbiju?

Bh. reperima Jali Bratu i Bubi Corelliju zabranjen ulazak u Srbiju, objavili su mediji iz ove susjedne zemlje.

Objavljeno: 16.08.2021. u 18:46
get url
text
Jala Brat i Buba Corelli
Jala Brat i Buba Corelli

Ovaj muzički dvojac je imao zakazan nastup na muzičkom festivalu na Ušću, i to prvi dan festivala, 26. augusta, koji je bio rezerviran za nastupe trap izvođača, ali je otkazan zbog toga što su organizatori festivala, u kontaktu sa izvođačima Bubom i Jalom, obavješteni da reperima nije dozvoljen ulazak u Srbiju.

- Zadovoljstvo publike je naš prioritet, a s obzirom na to da usljed novonastalih okolnosti nismo u mogućnosti da prvi dan festivala organizujemo onako kako je planirano, odlučili smo da festival skratimo za jedan dan, i istovremeno preostala tri dana učinimo još spektakularnijim, time što na Ušće dovodimo još dvije velike regionalne zvijezde Senidu i Jelenu Karleušu - naveli su iz Skymusica, koji je organizator.

I nedavno je, tada u Banjoj Luci, otkazan koncert dvojca Jale Brata i Bube Corellija koji je bio najavljen za 13. august.

VEZANI TEKST - Zbog incidenta u Srbiji ili pandemije: Otkazan koncert Jale i Bube u Banjoj Luci

Organizatori tog koncerta su u saopćenju naveli da su nakon otkazivanja koncerata u Crnoj Gori i Hrvatskoj zbog uvođenja novih epidemioloških mjera i ponovog rasta broja zaraženih virusom COVID-19, donijeli odluku, da privremeno, do potpune stabilizacije epidemiološke situacije u regionu, otkažu ranije najavljen koncert u Banjoj Luci.

Reperi Jala (Jasmin Fazlić) i Buba (Amar Hodžić) našli su se nedavno u centru skandala zbog snimka s njihovog nastupa u Nišu, kada su članovi njihovog tima nasrnuli na mladića iz publike, a što je izazvalo i brojne reakcije na društvenim mrežama.

U Srbiji je gotovo 20 hiljada ljudi potpisalo peticiju da se Bubi Corelliju i Jali Bratu zabrani ulaz u zemlju.