open-navfaktor-logo
search
Suspenzije i novčane kazne
(Ne)disciplina na Koševu: Koji "nestašni momci" su u prošlosti nosili dres Sarajeva?
Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo Krste Velkoski udaljen je iz prve ekipe i u narednom periodu će trenirati individualno.
04.05.2022. u 19:38
get url
text

Protiv Makedonca je, saopćili su iz kluba, pokrenut disciplinski postupak zbog neprimjerene reakcije i iskazanog nepoštovanja prema treneru i saigračima nakon što je saznao da će biti zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv Borca u Banjoj Luci.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo udaljio Velkoskog iz prvog tima
 

- Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima. Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prvog tima, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice - poručeno je u saopćenju kluba s Koševa.

Nije prvi put da fudbaleri Sarajeva u ovoj takmičarskoj godini imaju problema s disciplinom.

Bivši trener Bordo tima Goran Sablić u finišu prvog dijela sezone udaljio je iz ekipe Matthiasa Fanima i nije ga više vraćao. Englez se poslije toga nije pojavio na prozivci koju je obavio Aleksandar Vasoski.

VEZANI TEKST - Matthias Fanimo donio nalaz da je pod stresom, nepoželjan u svlačionici Sarajeva
 

Izostanak je pravdao ljekarskim nalazom da je bio pod stresom. Kratak period je radio individualno, a krajem februara ove godine stigla je potvrda o sporazumnom raskidu ugovora.

U eri Vinka Marinovića, u februaru 2021. godine, disciplinski postupak je pokrenut i protiv Benjamina Tatara.

Tada je jedan od najboljih fudbalera tima udaljen iz ekipe nakon što je nasrnuo na saigrača. Samo nekoliko dana poslije incidenta Sarajevo je potvrdilo odlazak Tatara u Saudijsku Arabiju.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo pokrenuo disciplinski postupak protiv Tatara: Šta se događalo u Umagu?
 

Zbog nediscipline je svojevremeno više puta sankcioniran i Amar Rahmanović, sada veznjak Konyaspora. Rahmanović ima kratak fitilj, a bordo dres nosio je od jula 2017. do januara 2021. godine.

U 2017. godini po nedisciplini se isticao Nermin Crnkić. Brzonogi ofanzivac bez odobrenja je izostajao s treninga i utakmica, a Sarajevo ga je zbog "grubog kršenja discipline" i narušavanja ugleda kluba kaznilo finansijski i udaljilo iz prve ekipe.

Navijači Sarajeva još pamte "slučaj" Leon Benko.

Trener Sarajeva Almir Hurtić na početku sezone 2016. godine u sobi je našao fudbalere koji su pili alkoholna pića. Među njima je bio i Leon Benko, tada mnogima omiljeni napadač na Koševu. "Veselo društvo" činili su još Dušan Hodžić i Bojan Pavlović. Svi su suspendovani, a Benko je ubrzo nakon toga digao sidro iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.