Subota, 31.10.2020.
h

Neće biti iftara: Goraždani uskratili gostoprimstvo Radončiću?

Iftar SBB-a koji je trebao biti organizovan večeras u Goraždu u jednom ugostiteljskom objektu, a na kome je planirano i prisustvo Fahrudina Radončića, predsjednika te stranke, otkazan je danas u posljednjem momentu.

Građani i uposlenici privrednih giganata smatraju da bi bilo neprincipijelno i nepatriotski organizovati skup za one koji direktno ugrožavaju investitore i radna mjesta u ovom gradu i regiji, za one koji žele da Bosanskopodrinjski kanton Goražde ostave u slijepom crijevu BiH, piše portal gorazdeonline.ba.

U tekstu se dalje navodi:

-Kome ustvari smeta stalni rast i razvoj kantona koji je trebao davno biti ugušen?

Dajemo puno podršku transparentnom djelovanju, ali je činjenica da se najveći poslodavac u Goraždu našao pod pritskom prljave kampanje a sve u cilju donošenja jeftinih političkih poena. Kako možemo vidjeti naši građani reagovali su kroz društvene mreže i kroz lokalne portale da bi izrazili nezadovoljstvo napisima objavljenim u određenim medijima posljednjih dana te dali punu podršku poslodavcima, koji nastoje da ovaj naš region koji je odavno odsječen od Federacije BiH nastave razvijati i otvarati nove pogone i nova radna mjesta iz Goražda.

Vjerujemo da bile kakve političke igre neće dovesti u pitanje nove investicije i razvoj privrede u Goraždu - pišu na ovom portalu.

Iako se ne precizira o čemu se tačno radi, prema nezvaničnim informacijama, Goraždanima je zasmetalo Avazovo pisanje o Preventu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh