navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedi probati

Nemate vremena za šminkanje: Za ovaj nude makeup ne treba vam više od desetak minuta

Ako se volite šminkati, vjerovatno provodite sate gledajući video tutorijale na YouTubeu i Instagramu kako biste naučili neki novi zabavan trik ili pronašli brzo rješenje za vraćanje svježine umornom tenu.

Objavljeno: 04.04.2023. u 09:39
get url
text

Ali ako nemate vremena istraživati makeup savjete po internetu, evo jednog prijedloga kako se brzo našminkati za dan.

Prvi korak - hidratacija

Za ovaj makeup najvažnija je bogata hidracija, a to ćete postići odgovarajućom dnevnom kremom. Za podlogu odaberite serum i/ili svoju omiljenu hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu ili stanju kože.

Drugi korak - korektor

Kako se za ovaj makeup look ne koristi tekući puder, odaberite korektor čija je nijansa što sličnija boji vašeg tena. Drugim riječima, izbjegavajte korektor koji je svjetliji od vaše puti. Tekstura korektora trebala bi biti fluidna i hidratantna, a ne teška i gusta zato da biste je mogli lijepo razmazati te formula mora imati dobru moć prikrivanja. Nanesite korektor oko uglova očiju i usana.

Treći korak - krem rumenilo

Sljedeći korak je taj da jagodice istaknete rumenilom. Odaberite ono u kremi ili fluidu jer se finije stapa s kožom i pruža prirodniji finiš.

Četvrti korak - matiranje

Kistom ili prstima lagano utapkajte puder u kamenu na dijelove lica koja vam se znaju zamastiti tokom dana, kao što je sredina lica ispod očiju i čelo.

Peti korak - obrve

Nema potrebe za pretjeranim naglašavanjem obrva. Počešljajte ih i po potrebi tek lagano istaknite njihov oblik.

Šesti korak - usne

Našminkajte usne koristeći olovku i ruž u boji mesa i spremni ste za izlazak.