navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Predstavila Stani zoro

Nikolina Đekanović: Najteže mi je bilo snimiti scenu na jezeru, jer sam sat i po provela na dušeku

Nikolina Đekanović, pjevačica kojoj predviđaju blistavu karijeru, sigurno da će dugo pamtiti 26. decembar, kada je predstavila svoju prvu pjesmu "Stani zoro" koju potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo.  

Objavljeno: 27.12.2022. u 15:56
get url
text
Nikolina Đekanović

Naime, ona je naprosto zablistala na promociji svoje debitantske pjesme koju je promovirala u Banjoj Luci.

Pjesma je snimljena u studiju kod Geronima, a na njoj su svirali muzičari iz njenog benda Danilo Jovanić, Lazar Ševarika i Sergej Kačavenda, te Krešimir Kaštelan, Miloš Nikolić, Laris Pašalić i Dragan Buca Todorović. Prateći vokali su bili Jadranka Krištof, Dragana Kajtazović Šenkovski i Mirko Šenkovski Geronimo.

-Geronimo i ja smo se vrlo brzo dogovorili oko pjesme, meni je "sjela" pjesma, a njemu se svidjelo kako ja to izvodim. Mjesec i po dana je trajala realizacija projekta. Saradnja sa Geronimom je bila divna, jer je i on takav čovjek. Vrlo sam zadovoljna kako je publika prihvatila pjesmu. Sa svih strana stižu lijepi komentari i nadam se da će tako i ostati i da ću snimati pjesme kojima ću opravdati ovo što sam sada uradila. Uradili smo remake pjesme koja je napravljena prije 15 godina i koja je u to vrijeme bila veliki hit. Izmijenili smo aranžman i dodali taj etno prizvuk – kazala je Nikolina Đekanović te najavila novu pjesmu za kraj proljeća.

Na snimanju spota je, dodala je, bilo dosta uzbudljivo i puno adrenalina. Spot, koji je sniman na jezeru Bočac, na Manjači, i u Banjoj Luci režirao je Vedad Jašarević. Za organizaciju snimanja spota, ali i promocije bila je zadužena Dragana Stojanović.

- Organizacija spota je bila malo komplikovanija, ali smo na kraju uspjeli sve da uradimo. Osjećala sam se srećno i ispunjeno kada smo sve priveli kraju. Također, osjećala sam da sam pobijedila samu sebe, pogotovo sa scenom na jezeru, gdje sam sat i po vremena provela na dušeku na sred jezera, a to nije bio lak posao – rekla je Nikolina koja nakon Banja Luke početkom godine planira i promociju u Beogradu, za koju još nije određen datum.