navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarajevo

Nova Ladies In sezona obećava poseban doživljaj za poslovne žene

Kada je 2009. godine Amerikanka Elinor Ostrom dobila Nobelovu nagradu za ekonomiju, počelo se intenzivnije govoriti o ulozi pripadnica ljepšeg spola u poduzetništvu. Iz rezultata istraživanja, koje je objavio časopis The Economist, vidljiv je ženski potencijal u obrazovanju, jer djevojčice danas u školi postižu bolje rezultate od dječaka, te veći broj žena završava i fakultete.

Objavljeno: 01.07.2022. u 14:34
get url
text

Ladies In projekat karakterizira promocija ljubavi, humanosti, kulture, tolerancije i uspješnih karijera. Posebna vrijednost ovog projekta je jedinstvena komunikacijska platforma www.ladiesin.ba kao i to što se održava u više gradova u BiH. Za ovu godinu planirano je okupljanje i promocija u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Tešnju, Zenici, Goraždu, Bijeljini, Međugorju, Trebinju.  U planu su eventi i u gradovima susjednih nam država, Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Skoplju…

Sezona, ovogodišnjih, evenata počela je u Sarajevu, a tema koja je obilježila ovaj događaj bila je Žene u medijima. Zarfa Hrnjić-Kuduzović, vanredna profesorica na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje predaje predmete iz uže naučne oblasti Komunikologija i Amila Ždralović, vanredna profesorica i prodekanica za naučno-istraživački rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, govorile su o utjecaju medija na društvo.

{$galerijaFotografija}

Tuzlanski event obilježila je tema – Žene u farmaciji, o kojoj su govorile Amela Gazibegović, direktorica Ibn Sina apoteka, Dajana Čolić, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, Esmeralda Dautović – Kamberović, profesorica na Farmaceutskom fakultetu i potpredsjednica Komore magistara farmacije FBiH. Cilj eventa bio je potaknuti javnu raspravu o položaju i ulozi žena u nauci, popularizirati karijere u važnim naučnim područjima kao što je farmacija. 

{$galerijaFotografija}

Banja Luka je bila rezervirana za temu Žene u dizajnu panelistice Daliborka Trivić, menadžerica projektne prodaje u salonu Como, arhitektice Milana Stijak i Aleksandra Ivanković, podijelile su sa gošćama mnoštvo praktičnih savjeta i općih pravila uz koje se lakše upustiti u dizajnersku pustolovinu. Također, panelistice su naglasile zašto je važno birati prirodne materijale, misliti na reciklažu i očuvanje prirode, te ekološke standarde u proizvodnji namještaja, kao i u dizajnu enterijera, odnosno uređenju doma.

{$galerijaFotografija}

Naravno, nećemo zaboraviti ni žene u ostalim branšama koje će tematski obilježiti 2022. godinu: Žene u marketingu, Žene u FMCG industriji, Žene u javnoj upravi, Žene naučnice, Žene doktorice, Žene u IT industriji, Žene u bankarskom svijetu, Žene u kulturi, Žene u obrazovanju…

Pored tematskog dijela večeri, nezaobilazne aktivnosti evenata bit će i networking, promocije aktuelnih trendova i brandova koji će biti prijatelji projekta, te obradovati gošće svojim aktivnostima i prigodnim poklonima iznenađenja.

Članice Ladies In  zajednice imat će priliku uživati u različitim sadržajima koje je za njih priprema  Ladies In tim, a sve u cilju ekonomskog, socijalnog, kulturnog i političkog osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini, jačanja zajednice, njihovog umrežavanja, te osnaživanja ženskog poduzetništva.

Značaj projekta prepoznali su i mnogobrojni partneri koji svojim sudjelovanjem podržavaju ovaj događaj. Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj događaja je Jana. 

Pratite sve aktivnosti na portalu www.ladiesin.ba i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Jer, zajedno stvaramo bolje sutra!

Sarajevo dame 01.07.2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow