Milošević je odmah po imenovanju u fotelju bh. nacionalnog tima pročitao spisak igrača i on se mnogo ne razlikuje od nekih prethodnih.

Novi selektor vratio je među Zmajeve Amara Rahmanovića, a pozvao je kapitena mlade reprezentacije BiH Ivana Bašića, s tim što će Bašić igrati za Zmajiće protiv Francuske, a onda se naknadno priključiti A reprezentaciji. Također, na spisku je prvotimac Sarajeva Almedin Ziljkić s kojim je Milošević sarađivao u ljubljanskoj Olimpiji.

VEZANI TEKST - Milošević pročitao spisak, pozvao 27 fudbalera za Lihtenštajn i Portugal
 

Milošević na konferenciji za medije, kako je kazao, iz poštovanja nije želio komentirati rad svojih prethodnika, a istaknuo je da vjeruje da u BiH postoji dovoljno kvaliteta i da u suprotnom ne bi bio tu.

Prva promjena koju će Milošević napraviti, a što je javno obznanio, jeste promjena sistema igre.

Bivši trener Partizana i Olimpije forsirat će formaciju 4-2-3-1. Ovaj sistem igre postao je najistaknutiji u Španiji devedesetih i početkom dvijehiljaditih, a mnogi timovi ga i danas koriste. Milošević je upravo u to vrijeme igrao u Španiji, za Zaragozu, Espanyol, Celtu, Osasunu.

Novi selektor BiH kao trener Partizana i Olimpije forsirao je ovaj način igre, a u preostale četiri utakmice kvalifikacija za EURO pokušat će to implementirati sa Zmajevima.

Zmajevi su pod komandom Ivayla Peteva, Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre igrali formaciju 3-5-2.

U stručni štab A reprezentacije BiH izabrani su Nenad Cvetković, Marko Stojanović, Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Selekciju BiH 13. oktobra čeka gostujući susret s Lihtenštajnom, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Portugal.