Novogodišnja slavlja ostavila tragove: Ovi trikovi uklanjaju podočnjake

Objavljeno: 04.01.17 u 19:53

Vjerujemo da su dani nespavanja i jedenja teške hrane tokom novogodišnjih praznika ostavili tragove i oko vaših očiju.

Sva sreća, pa ima lijeka, a da ne morate kod dermatologa, u apoteku po skupi, a često smunjivi, preparat ili stavljati slojeve šminke.

Osim što je važno piti puno vode, skinuti šminku prije spavanja i smanjiti unos soli kroz prehranu, još je nekoliko trikova kojima ćete se riješiti podočnjaka.

No, prije svega dobro se naspavajte, Nedostatak sna glavni je krivac za pojavu podočnjaka. Pobrinite se da svake noći spavate sedam do osam sati, a onda probajte sljedeće trikove koji su se pokazali iznimno učinkoviti.

Krastavac Krastavci su vrlo djelotvorni u liječenju natečenosti očiju i zato bi bilo dobro da ga uvijek imate u frižideru. Narežite krastavac na kriške i držite ga u frižideru kako bi ostao hladan i svjež. Držite kriške povrća na očima nekoliko minuta, po potrebi svako jutro.

Krompir Idući put kad odlučite upotrijebiti krompir za pripremu omiljenog jela, jednostavno odrežite dvije kriške dovoljno velike da njima pokrijete oči. Stavite ih u frižider i ostavite da se ohlade. Kad ih izvadite, njima prekrijte oči na nekoliko minuta.

Čaj Hladna vrećica čaja od kamilice također je odlično oružje protiv podočnjaka i vrećica ispod očiju. Vrećice čaja ohladite preko noći, stavite na kapke i ostavite da djeluju oko 15 minuta. Uspjeh je zagarantovan.