open-navfaktor-logo
search
Saopćio MUP KS
Obustava saobraćaja zbog protesta ispred zgrade OHR-a
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju građana "Restart BH" za privremenu izmjenu režima saobraćaja zbog sutrašnjih mirnih protesta ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.
30.03.2023. u 18:07
get url
text
get url
text

- Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju građana "Restart BH" za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Zagrebačka - krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, a po potrebi i obustave saobraćaja, uz prethodnu procjenu i saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova KS, za sutra, 31. marta 2023. godine, u vremenu od 14 do 16 sati, radi održavanja mirnih protesta u organizaciji navedenog udruženja.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja, kao i javnog prevoza u dijelu kolovoza ili punom profilu saobraćajnice u skladu sa procjenom MUP-a KS gdje će se, u tom slučaju, saobraćaj usmjeravati alternativnim pravcima.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno završetka protesta, uspostaviti će se redovni režim saobraćaja - saopćeno je iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.