Saopćenje

Odbor za pitanja mladih DF-a: "Naknadna pamet" Naše stranke i jeftini populizam Republike Sarajevo

Objavljeno: 23.07.2019. u 19:38

"Nemojte misliti da su građani BiH toliko naivni i zaboravni pa da su tako olako zaboravili činjenicu koja kaže da je upravo vaš kandidat za člana Predsjedništva na zadjnim izborima, javno zastupao stav o odustajanju od borbe za prava naše države"

FOTO: ARHIV

Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte oglasio se povodom apela Naše stranke predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću a koji se tiče zahtjeva Naše stranke za prekidom diplomatskih odnosa sa Republikom Hrvatskom.

- Frapirani smo militantnošću prijedloga koji bi ismijao svaki brucoš na fakultetu međunarodnih odnosa. Pošto definitivno ne znate šta implicira prekid diplomatskih odnosa barem proguglajte koje države su u posljednjih par godina razmatrale prekide diplomatskih odnosa i sve će vam biti jasnije - navode iz Odbora.

Dalje navode da je "jedina pravilna reakcije Naše stranke do sada bila podrška Predsjedništvu BiH u zaključcima oko nužnosti utvrđivanja granične crte između BiH i RH, "tako da je mudro znati vlastite kapacitete i ne ići preko svoje mjere".

- Stoga apel vaše stranke tumačimo kao pokušaj demonstracije naknadne pameti, s obzirom da je vaša stranka sve do jučer, svaki decidan stav predsjednika Komšića o otvorenim pitanjima sa Republikom Hrvatskom proglašavala za navodni kvazipatriotizam, i narušavanje odnosa sa susjedima, dok danas ni manje ni više pozivate na hitan i bezuslovan prekid diplomatskih odnosa, i to ne kako bi se problemi riješili nego kako bi ponovo nakon određenog vremena mogli tvrditi da nas je predsjednik Komšić zavadio sa susjedima, premda su jedino u NS-u i sličnim strankama bili zavađeni sa realnošću. 

Nemojte misliti da su građani Bosne i Hercegovine toliko naivni i zaboravni pa da su tako olako zaboravili činjenicu koja kaže da je upravo vaš kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na zadjnim izborima, javno zastupao stav o odustajanju od borbe za prava naše države, upravo usmjeravajući oštricu svoje kritike prema predsjedniku Komšiću - naveli su iz Odbora za pitanje mladih DF-a. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije