open-navfaktor-logo
search
Druga strana priče
Oglasio se FSBiH: Olimpik je pod suspenzijom, igračima nije isplatio "dug" od 82.156 KM
Nakon što je Olimpik saopćenjem za javnost poručio da istupa iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, oglasio se i Fudbaslki savez BiH.
21.05.2021. u 17:02
get url
text

Iz bh. kuće fudbala potvrdili su ono što smo pisali, a to je da će Vukovi biti "izbačeni" u najniži stepen tamičenja, a objasnili su da sarajevski klub trenutno pod suspenzijom.

VEZANI TEKST - Kakvu kaznu očekuje Olimpik za istupanje iz PLBiH, hoće li Vukovi "preživjeti"?

- Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub, te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima.

FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije FSBiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije FSBiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja - objavili su iz FSBiH, dodavši:

VEZANI TEKST - FK Olimpik istupio iz Premijer lige BiH!

- Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, bit će kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.
Takmičenje u Premijer ligi BiH nastavit će se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o fudbalskim takmičenjima BiH.

Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na FSBiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik - poručili su iz Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.