open-navfaktor-logo
search
Zmaj otvoreno
Ognjen Vranješ: Imao sam problema, ali ne kajem se zbog tetovaže RS-a!
Navikao sam se da me saigrači gledaju ispod oka zbog tih mojih stavova, pogotovo u reprezentaciji BiH, kazao je Vranješ
01.10.2018. u 09:19
get url
text

Ognjen Vranješ, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, podigao je prašinu u srbijanskoj javnosti nakon što je Jeleni Karleuši brutalno odgovorio nakon što je pjevačica isprozivala selektora Srbije Mladena Krstajića što njenog supruga Duška Tošića nije pozvao u državni tim.

Fudbaler Anderlehta u intervjuu za Srpski telegraf dodatno je isprozivao bračni par Karleuša-Tošić!

- Taj njen stav me je izbio iz takta! Ne razumijem kako jedan muškarac dozvoljava ženi da se petlja u nešto u šta se ne razumije. Oni su u braku očigledno zamijenili uloge, on je taj koji nosi suknju! Bio sam izrevoltiran time što nije objasnio ženi zašto ne igra za nacionalni tim, pa sam odlučio da joj to objasnim ja. Žao mi je samo što sam nesvjesno uvrijedio Kineze i njima se duboko izvinjavam. Htio sam samo da kažem da Duško ne igra ni u kineskoj ligi, koja slovi za slabu, nije standardan u svom timu Gvangžu R&F, pa kako onda da očekuje Krstajićev poziv? – kaže stoper Zmajeva za Republiku.rs, portal Srpskog telegrafa.

Velika prašina podigla se kada si istetovirao granice Republike Srpske, zbog čega si imao brojne neprijatnosti. Tvoja porodica je trpila čak i otvorene prijetnje. Da li se kaješ?

- Ne kajem se! To je moj stav, niko mi neće nametati svoje. Tuđe poštujem, svoje volim!

Jesi li imao problema sa saigračima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine zbog toga?

- Sa nekoliko njih sam imao ozbiljne probleme. Međutim, riješio sam ih na samo svoj, dobro poznati način. Sada je to sve iza nas, sve je uredu.

Kako se slažeš sa kapitenom BiH Edinom Džekom?

- Znam ga od prvog dana mog igranja za reprezentaciju. Šta reći za čovjeka koji je napravio takvu sjajnu karijeru?!

A šta možeš da kažeš o selektoru Robertu Prosinečkom?

- Veliki čovjek, kao što je bio i veliki igrač. Posvećen svakom fudbaleru, uvijek svima na raspolaganju. Napravio je sjajnu atmosferu u reprezentaciji. O njemu najbolje govore rezultati. Prvi smo na tabeli u Ligi nacija.

U Anderlechtu sa tobom igraju dva Hrvata i Albanac. Poznat si kao neko ko javno ističe vjersko i nacionalno opredjeljenje. Kako su te oni prihvatili i ima li čarki među vama?

- Navikao sam se da me saigrači gledaju ispod oka zbog tih mojih stavova, pogotovo u reprezentaciji BiH, u kojoj nastupam, gde je situacija komplikovanija nego ovdje gdje igram sa Hrvatima i Albancem. Nemam problem ni sa kim, poslije treninga odemo na ručak i ispričamo se o sportskim stvarima - kazao je između ostalog Vranješ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.