open-navfaktor-logo
search
Sagi nema kraja
Oko Miralema Pjanića se vrti deseci imena: Jesu li se Barca i Juve konačno dogovorili?
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Juventusa Miralem Pjanić velika je želja Barcelone, i o tome nema nikakve dileme. To je u jednom od intervjua bez mnogo okolišanja potvrdio i trener katalonskog kluba Quique Setien.
29.05.2020. u 08:26
get url
text

Ipak, otkako su se u medijima pojavile prve informacije o transfer Zmaja u Barcelonu, ili preciznije rečeno o razmjeni između španskog i italijanskog velikana, oko Pjanića se vrte deseci imena.

VEZANI TEKST - Dok propada transfer u Barcelonu: Miralem Pjanić "bira" između dva evropska velikana

Kako klub sa Nou Campa želi napraviti razmjenu, te za Pjanića umjesto novca put Torina poslati drugog igrača ili čak njih dvojicu, mnogo se fudbalera Barce "izredalo" u toj ponudi Juventusu.

Primarni cilje Stare dame bio je Arthur Melo, no nakon nećkanja, brazilski fudbaler je ove sedmice obavijestio oba kluba kako ne želi napustiti Nou Camp.

Od početka transfer sage slavni katalonski klub je za Pjanića nudio Ivana Rakitića, Artura Vidala, Jean-Claira Todiba, Nelson Sameda, s druge strane, Juventus je prema određenim informacijama tražio mladog Ansu Fatija, a pisalo se i o Frenkieju De Jongu.

Ipak, čini se da će na kraju Juventus za Pjanića i Mattiju De Sciglija dobiti Ousmanua Dembelea i Arhura Vidala, tako barem u sinoćnjoj emisiji na RAC 1 rekao španski novinar Gerard Romero.

I dok je se čeka na finalni dogovor između dva evropska velikana, Miralem Pjanić je očito fokusiran na nastavak sezone u Serie A koji je zakazan za 20. juni.

- Sada, pobijedimo ponovo - napisao je Pjanić u objavi na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

E ora, vinciamo ancora! #FinoAllaFine #ForzaJuve

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.