Općine Sapna i Srebrenica dobru saradnju krunišu zajedničkim projektom

Objavljeno: 12.10.17 u 14:46

Uposlenici Općine Sapna predvođeni općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem posjetili su danas Općinu Srebrenica i Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, gdje su odali počast žrtvama genocida.

Mahmutović i Alivuković sa saradnicima su odali počast ubijenim Srebreničanima
Mahmutović i Alivuković sa saradnicima su odali počast ubijenim Srebreničanima

 

- U razgovoru s uposlenima naše općine uvidjeli smo da neki od njih nisu bili u Srebrenici i Memorijalnom centru. Smatram da svi Bosanci i Hercegovci trebaju doći u Srebrenicu i vidjeti šta se ovdje dogodilo - rekao je načelnik Mahmutović.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković ističe da Srebrenica i Sapna imaju dobru saradnju te da je gest načelnika Sapne za pohvalu.

- Ovo je vid podrške preživjelim žrtvama genocida, ali i podsjećanje na ono što se desilo u julu 1995. godine. Samim dolaskom uposlenici općine Sapna žele odati počast žrtvama genocida. Oni su obišli i grad, i sve ovo je nastavak jedne dobre saradnje između Srebrenice i Sapne - naglašava Alivuković.

U narednom periodu, kako je najavio, slijedi realizacija zajedničkog projekta između ove dvije općine, a radi se o izgradnji spomen-obilježja žrtvama genocida i učesnicima proboja u julu 1995. godine.

Cjelokupnu proceduru će provoditi Općina Sapna, koja je osigurarala i finansijska sredstva.