Otac prijavio sina: Profesorica osuđena zbog veze sa učenikom

Objavljeno: 08.10.17 u 17:15

Bivša profesorica Alice McBrearty iz Londona imala je 14-mjesečnu aferu s jednim svojim 15-godišnjim učenikom i zbog toga je osuđena na 16 mjeseci zatvora. 

Alice McBrearty  FOTO: TWITTER
Alice McBrearty FOTO: TWITTER

Proglašena je krivim za seksualne odnose s djetetom, a na suđenju je briznula u plač i lice prekrila dlanovima. Sutkinja Sheelagh Canavan je tokom izricanja kazne napomenula da je Alice mogla prepoznati razliku između dobrih i loših postupaka, a da je ipak imala spolne odnose s djetetom. Detalji sa suđenja iz sudnice Snaresbrook Crown otkrivaju da je 23-godišnja Alice s dotičnim učenikom imala seksualne odnose po hotelima, ponekad su se sami ljubili u razredu, a jednom prilikom ga je čak upoznala sa svojim roditeljima, piše Sky News.

- Prihvatam činjenicu da je dječak pristao na to, no koji bi 15-godišnjak odbio tako atraktivnu ponudu? Prihvaćam i to da ste bili iskreno zaljubljeni jedno u drugo i da godine inače nemaju veze s ljubavi. No, ovaj put imaju. Vaša je uloga bila da ga štitite i učite donositi ispravne odluke, a vi ste napravili baš suprotno - pomogli ste mu u tome da donosi samo pogrešne, navela je sutkinja u presudi.

Veza je počela kad je Alice učeniku poslala zahtjev za prijateljstvom na Facebooku. Bili su zaljubljeni i družili su se po hotelima, restoranima i parkovima. Ipak, vezi je morao doći kraj kad je sve doznao dječakov otac i obavijestio policiju. Alice je u međuvremenu ostala bez posla u struci, a sad će provesti godinu i četiri mjeseca iza rešetaka.