navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pridržavajte se

Ovaj makeup proizvod biste trebali mijenjati svaka tri mjeseca

Proizvodi za šminkanje koje koristite svakodnevno podložni su nakupljanju bakterija na njima, pogotovo ako nisu dobro zatvoreni i ako ih ne čuvate na prikladnom mjestu.

Objavljeno: 19.04.2020. u 20:16
get url
text

Kozmetički proizvodi imaju rok trajanja kojeg biste se uvijek trebali pridržavati, a s obzirom na to da na većini njih piše koliko mjeseci vrijede nakon otvaranja, najbolje bi bilo da na svaki takav proizvod napišete tačan datum kada ste ga otvorili.

A makeup proizvod na koji posebno trebate obratiti pažnju je maskara koju biste, kako savjetuje poznata američka makeup artistica Elizabeth Ulloa, trebali mijenjati svaka tri mjeseca.

Iznenađeni ste? Evo u čemu je problem.

- Većina žena koristi maskaru svaki dan pa je zbog toga i najpodložnija nakupljanju bakterija - objasnila je za Who What Wear beauty ekspertica Ami Richardson, ali to nije jedni razlog.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Safety First Mascara expiration date . . . #wellness #mascara #cleanbeauty #elizabethulloabeauty #elizabethulloawellness

A post shared by THE ART OF CLEAN BEAUTY (@elizabethulloabeauty) on

- Na našim trepavicama žive malene grinje koje se, ako ne mijenjate maskaru dovoljno često, mogu nakupiti na četkici i u kombinaciji s bakterijama uzrokovati infekciju očiju - upozorila je. 

S druge strane, makeup proizvodi koji imaju najduži rok trajanja te, ako ih pravilno čuvate na suhom i hladnom mjestu, mogu potrajati i do dvije godine, praškaste su formule, poput pudera u kamenu, rumenila, bronzera i slično. Ipak, njihov rok trajanja ovisi i o čistoći četkica kojima ih nanosite na lice i koje biste trebali temeljito oprati nakon svakog korištenja.