Subota, 04.12.2021.
h

Ovo je najzdravija biljka na svijetu

Aronija je vrsta grmlja koja raste u šumama gdje je visoka vlažnost.

Osim okusa, aronija je snažan detoksifikator i može uništiti spojeve koji uzrokuju rak u tijelu. Voće sadrži antioksidante koji mogu zaštititi tijelo od oštećenja slobodnih radikala i spriječiti brojne bolesti.

Istraživanja su pokazala da u velikom postotku "ubija" maligne stanice tumora mozga, pluća, dojke, debelog crijeva i jetre. Također sprečava akumulaciju teških metala u tijelu.

Najbolji način korištenja voća je zamrzavanje. Zapakujte kilogram u vrećice i odmrzavajte po potrebi. Aronija prilično dobro prati niske temperature i može biti sok, tako da nećete morati brinuti o procesu zamrzavanja koji uništava hranjive tvari. Kad se voće odmori, sok je manje gorak, što je velika prednost.

Za najbolje rezultate, stručnjaci predlažu piti čašu soka aronije ujutro prije doručka. Bolesni ljudi to trebaju učiniti prije svakog obroka. Sok je potpuno siguran za djecu, iako preporučena doza iznosi pola čaše dnevno. Držite sok od aronije na mračnom i hladnom mjestu ili u hladnjaku kako biste spriječili da se pokvari.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh