Vijeće ministara

Pismo kojim se odobrava gradnja Bloka 7 nije poslato zbog "proceduralnih razloga"

Objavljeno: 11.09.2019. u 14:38 Autor: B. T.

Nakon što je na jednoj od nedavnih sjednica Vijeća ministara pismo podrške za gradnju usvojeno, čeka se nova sjednica i usvajanje zapisnika, kako bi pismo bilo potpisano i proslijeđeno Export - Import Bank of China

Razlozi zbog kojih pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla iz Vijeća ministra još nije poslato kineskoj strani su "proceduralne prirode", rečeno je Faktoru u ovoj instituciji.

Kako nam je objašnjeno, nakon što je na jednoj od nedavnih sjednica pismo podrške za gradnju usvojeno, čeka nova sjednica i usvajanje zapisnika, kako bi pismo bilo potpisano i proslijeđeno Kinezima. 

To pismo je preduvjet na kojem su insistirali iz Export - Import Bank of China - EXIM Bank, iz čijeg će se kredita najvećim dijelom finansirati investicija vrijedna više od 700 miliona eura. Garanciju za uredno vraćanje kredita ranije su dali Vlada i Parlament Federacije BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije