open-navfaktor-logo
search
Napustio Barcu
Pjanić otvorio dušu: Koeman me nije poštovao, poslije sina Edina najviše volim igrati fudbal
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac BiH, sinoć je postao novi fudbaler Bešiktaša.
03.09.2021. u 23:20
get url
text

Naš veznjak je u klub sa Bosfora stigao na jednogodišnju posudbu, nakon što je postalo jasno da Ronald Koeman, trener Barce, na njega neće računati ni u ovoj sezoni.

VEZANI TEKST - Koliko će zarađivati u Bešiktašu: Miralem Pjanić će primati dvije plaće 

Pjanić je za špansku Marcu "otvorio dušu", a govorio je odnosu sa trenerom, te o tome zašto je pristao na smanjenje plaće (odrekao se polovine prihoda za naredne tri godine ugovora).

- Ni danas ne znam šta je Koeman tačno htio. Nije pokušavao da mi objasni stvari, niti da pronađe rješenje. Pitao sam ga bezbroj puta šta želi od mene, šta radim krivo ili dobro, da znam. Želio sam se što brže prilagoditi timu, da budem koristan.

Ali za njega nije bilo problema u mojoj igri, on mi nije govorio da nešto loše radim, samo me ignorisao.

Želim igrati, siguran sam u svoj kvalitet, vrlo dobro znam šta mogu doprinijeti timu, ali naravno, potreban vam je dijalog. Da vam se nešto kaže u lice, a Koeman mi to nikada nije rekao. Radije bih da mi kažete stvari direktno, ali to nije bio slučaj.

Nikada nisam imao problem sa bilo kim u timu, sa bilo kojim trenerom općenito, mislim da sam u jako dobrim odnosima sa svim trenerima. Ne shvatam šta se događa sa Koemanom. Iskreno ne znam šta se dogodilo. Nisam želio sukob, ali Koeman me nije poštovao. Iskreno, pitao sam se mnogo puta, razmišljajući što bih mogao učiniti pogrešno. Možda mu se nije svidjelo što sam u novinama rekao da želim igrati više - kazao je Pjanić, dodavši:

VEZANI TEKST - Pjanić se već uklopio u Turskoj: Komična interakcija Zmaja sa turskim glumcem

- Ušao sam u težak period nakon potpisa za Barcelonu. Klub je imao poteškoća, jasno je da je prethodna sezona bila loša. Barcelona je klub koji uvijek želi pobjedu. Kada sam stigao vidio sam vrlo jaku grupu, igrače sa mnogo kvaliteta, ali nismo osvojili titulu. Ne mogu reći tačan razlog zbog čega je to tako - naglasio je Pjanić.

Potvrdio je da je pristao na smanjenje plaće, a objasnio je i zbog čega.

- Ja sam neko ko voli fudbal. Ekonomska strana je uvijek važna, ali ono što najviše volim u životu, nakon mog sina Edina, je igrati fudbal. Biti sretan, boriti se, putovati sa saigračima... Sviđa mi se sve što je u fudbalu. Radim te stvari bez ikakvih problema, jer najvažnije je biti sretan - naglasio je Pjanić u razgovoru za Marcu, naglasivši kako nije isključena mogućnost povratka na Nou Camp.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.