"Plan B": Španski div kreće u lov na Miralema Pjanića

Objavljeno: 19.06.17 u 11:15

Katalonski gigant Barcelona mogao bi ovog ljeta krenuti u lov na reprezentativca BiH Miralema Pjanića.

Pjanić i ranije bio zanimljiv Kataloncima
Pjanić i ranije bio zanimljiv Kataloncima

Uvijek dobro obaviješteni Mundo Deportivo, koji je priklonjen Barceloni, javlja da je Miralem Pjanić alternativa Marcu Verrattiju, odnosno da čelnici "Blaugrane" imaju plan B, u slučaju da italijanski veznjak ne stigne na Nou Camp.

Za Verattija Barcelona nudi 100 miliona eura, on ima ugovor sa PSG-om i nije sigurno da li će obući katalonski dres, iako, navodno, ima tu želju.

U slučaju da ne uspiju u svojim namjerama, Katalonci će se okrenuti Pjaniću. Barcelona je interes za bh. reprezentativca pokazivala i ranije, dok je nosio dres Lyona, ali do posla nikada nije došlo.

Možda su se Katalonci uvjerili da su napravili grešku u utakmicama protiv Juventusa u Ligi prvaka, kada je Pjanić pokazao sve svoje kvalitete.

Mundo Deportivo navodi da je Pjanić u Juventusu poboljšao igru u odbrani, a da je još tehnički potkovan, odličan kao organizator igre, odlično asistira, dok ga krasi i snažan udarac.

Pjanić je u Juventus stigao prošlog ljeta iz Rome. Ugovorom sa Starom damom je vezan do 2021. godine, pa bi katalonski gigant ukoliko želi vidjeti Pjanića na Nou Campu morao odriješiti kesu.