Po 100 eura: Navijači skupljaju novac za povratak zvijezde

objavljeno: 19.01.2018. u 23:15

Fudbaleri PSG-a u strijedu su u 21. kolu francuske lige deklasirali Dijon s 8:0, a briljirao je Neymar, koji je postigao četiri gola.  

No, u klubu nisu previše sretni, uprkos ubjedjivom trijumfu. Problemi su, ponovno, nastali zbog jedanaesterca. Neymar nisu bila dovoljna tri gola, pa je uzeo loptu i Edinsonu Cavaniju oduzeo priliku da se golom upiše u hustoriju PSG-a kao najbolji strijelac kluba svih vremena.

Urugvajcu, koji je odlučio popustiti Brazilcu, se to sigurno nije svidjelo i ponovno su počele priče o njegovom odlasku iz PSG-a. Neymarov ego je očito nešto što Cavani ne može podnijeti i polako razmišlja o promjeni sredine.

A mig iz Pariza čekaju Italijani. Juventus, koji je spreman platiti obeštećenje od 60 miliona eura, ali i Napoli!

Prema pisanju francuskih i italijanskih medija Cavani ozbiljno razmišlja o povratka u Napoli! U napuljskom klubu stekao je potpunu napadačku afirmaciju, a pritom se etablirao u globalnog superstara.

S vjerom kako bi se Urugvajac vratio u grad podno Vezuva, navijači Napolija počeli su akciju prikupljanja novčanih sredstava. Svaki pojedinac pozvan je da sa 100 uplaćenih eura finansijski pomogne klubu da lakše podnese kupnju nekadašnjeg ljubimca koji je procijenjen na 45 miliona eura, ali je, gotovo sigurno da ga PSG neće pustiti ispod 60 miliona eura!