Pod samo jednim uvjetom: Italija poklanja više od sto dvoraca

Objavljeno: 17.05.17 u 10:39

Italija poklanja više od 100 historijskih građevina širom zemlje, uključujući dvorce, manastire i kuće na farmi pod jednim uvjetom, piše BusinessInsider.

Dobitnici moraju besplatne građevine pretvoriti u turističke atrakcije poput hotela, restorana i slično. Prednost imaju poduzetnici mlađi od 40 godina.

- Projekt promovira i podržava razvoj turističkog sektora. Cilj je da se privatne i javne građevine koje se ne koriste pretvore u objekte za turiste, planinare, bicikliste ili hodočasnike - rekao je Roberto Reggi iz Agencije za upravljanje državnom imovinom.

Nekretnine su smještene na osam historijskih hodočasničkih i planinarskih ruta, poput Apijskog puta i Franačkog puta. Jedna od njih je i Castello di Blera, dvorac u Laziju iz 11. stoljeća i Torre della Bastiglia, dvorac sagrađen u 12. stoljeću nedaleko od Bologne.

Svi koji se prijave moraju priložiti detaljni opis o koracima koje će poduzeti da transformiraju ove građevine u turističke atrakcije, a vlada će zatim uspješnim kandidatima dati pravo na korištenje nekretnine na devet godina s opcijom produženja na još devet.