navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sedma umjetnost

Potaknite praznično raspoloženje: Najljepši holivudski klasici za hladne večeri

Bliži nam se praznična sezona, brojne gradske ulice su već sada okićene i pune magije, ali ipak se čini da ove godine novogodišnja iskra ne plamti kao prethodnih.  

Objavljeno: 08.12.2020. u 21:10
get url
text

Razumljivo potpuno, s obzirom na restrikcije i ograničenja, nesigurnost i neizvjesnost koju svi osjećamo. Iako još uvijek ne možemo znati da li ćemo najluđu noć provesti kako smo navikli, okruženi prijateljima i porodicom, s obzirom na situaciju sa pandemijom koronavirusa, postoji nekoliko načina na koje možemo probuditi dobro raspoloženje kako u sebi, tako i u našim najbližima, piše Harpers Bazaar.

Neke od ideja su ukrašavanje naših domova, tradicionalno kićenje jelke i planiranje šoping avanture u potrazi za najboljim poklonima. No, kako mnogi ove večeri provode u domovima, sigurni i zaštićeni od hladnoće i svega što se oko nas dešava, filmovi sa tematikom praznika, a posebno oni starijeg datuma, navešće vas da osjetite tu magičnu atmosferu, kojoj smo se posebno radovali kada smo bili djeca.

Jedan od naslova uz koji možete provesti ugodno veče poslije posla ili tokom vikenda su "Miracle on 34th Street" iz 1947. godine. Ovaj film smatra se jednim od napopularnijih u čitavom svijetu, a mnogi od vas su ga vjerovatno već nekoliko puta odgledali.

Klasična romantična komedija "Little Shop Around The Corner" iz 1940. poznata je generacijama, a čak i 60 godina nakon premijere, ovaj film nije izgubio na svojoj popularnosti zahvaljujući iskrenoj priči koju nam priča.

Još jedan lijep holivudski klasik "Christmas in Connecticut" iz 1945. u glavnim ulogama nam donosi zvijezde velikog platna pedesetih godina prošlog stoljeća Barbaru Stanwyck i Dennisa Morgana.

Ukoliko ste lošeg raspoloženja holivudski mjuzikl "Holiday Inn" iz 1942. godine uspjet će da vas razvedri i tokom onih najmračnijih dana. Kompozitor Irving Berlin je napisao dvanaest pjesama posebno za ovaj film, a najpoznatija je "Bijeli Božić".

Slavno ostvarenje "It Happened on Fifth Avenue" iz 1947. donosi zaista dirljivu priču, koja će vas podsjetiti da život uvijek ima i ljepšu stranu.