Potpredsjednik KSBiH najavio angažman Razije Mujanović u krovnoj kući bh. košarke

Objavljeno: 10.10.17 u 13:03

Jedna od najboljih bosanskohercegovačkih košarkašica svih vremena Razija Mujanović nedavno je uz još nekoliko velikih imena ovoga sporta primljena u Kuću slavnih FIBA-e. 

Tim povodom Košarkaški savez Bosne i Hercegovine upriličio je pres-konferenciju na kojoj je želio iskazati svoju zahvalnost velikom imenu bh. i evropske košarke.

- Hvala u ime boarda FIBA Europe Košarkaskom savezu BiH što mi je omogućio da organizujemo obraćanje javnosti. Ovo je velika čast za BiH, a rijetko prizanje kada je riječ o ženama. Čestitam Raziji na velikom priznanju i želim joj sve najbolje - rekao je Mirsad Đonlagić, član UO KSBiH, koji je ovom prilikom Raziji Mujanović uručio i posebnu zahvalnicu KSBiH.

- Što se Razije tiče, njoj su vrata KSBiH uvijek otvorena i ne vjerujem da će se iko iz UO buniti, bez obzira na sve faktore - dodao je Đonlagić.

Sejo Bukva, potpredsjednik krovne kuće bh. košarke, kazao je kako će nastojati da kroz razgovor s Mujanović, koji je planiran već za narednu sedmicu, pronađe adekvatno mjesto i ponudi joj angažman u KSBiH.

- Razija zaslužuje da se svi pojavite u ovolikom broju. Nije mala stvar ući u Kuću slavnih. Možda smo zakasnili sa prijemom, ali moramo biti ponosni, jer ovako mala država ima svoga predstavnika u Kući slavnih. Nadam se da će se nekada pojaviti nova Razija, a ti si Razo došla tamo gdje i pripadaš - poručio je Bukva, te naglasio kako naša zemlja nema mnogo veličina kakva je Mujanović.

Na kraju se i Razija Mujanović obratila medijima koji su se u velikom broju stigli na zakazanu pres-konferenciju.

- Hvala KSBiH na čestitkama i na prijemu. Žao mi je što je to kasno stiglo, ali kako narod kaže, nikada nije kasno. Moramo praviti pozitivne priče, zaboraviti ono što je bilo i okrenuti se poboljšanju košarke. Kako muške, tako i ženske - rekla je Raza, u opasku kako je uvijek bila na raspolaganju KSBiH.

- Uvijek sam bila na raspologanju Savez, nikada nisam bila protiv rada u ove institucije i bilo mi je drago da se u budućnosti pojavi nova Raza. Ponavljam, ja sam na raspologanju - naglasila je Mujanović na kraju.