Potrage u Bosanskoj Gradiški i Prijedoru: Fuadu i Mlađanu nema ni traga

Objavljeno: 14.11.17 u 10:48 Autor: M. M.

Policija u našoj zemlji traga za 84-godišnjim Fuadom Mujadžićem iz Bosanske Gradiške i Mlađanom Lazićem (70) iz Prijedora, čiji su nestanak prijavili članovi njihovih porodica, te apeluje na građane da, ukoliko imaju ikakvih sazanja o nestelim, o tome obavijeste policiju na broj 122

Nestali Mlađan Lazić i Fuad Mujadžić
Nestali Mlađan Lazić i Fuad Mujadžić

Policijska uprava Bosanska Gradiška objavila je jutros fotografiju nestalog Mujadžića, za kojim se već treći dan traga, nakon što je od kuće u ulici Vladimira Čvorovića otišao u petak, 10. novembra. Policiji je nestanak prijavljen narednog dana od kada i traje potraga.

Prema izjavi članova porodice, Mujadžić je visok 165 centimetara, slabije tjelesne konstitucije, proćelav i sijed, plavih očiju, ovalnog lica sa izraženom donjom vilicom. Pri odlasku od kuće na sebi je imao crnu jaknu, maslinasto zelene pantalone, cipele boje kože i plavu kapu.

Još se traga i za nestalim Mlađanom Lazićem (70) iz Prijedora, koji je posljednji put viđen u četvrtak, 2. novembra, kada se nije vratio porodičnoj kući na adresu stanovanja.

Kako su policiji kazali članovi porodice, nestali je visok oko 175 centimetara, srednje tjelesne građe, sijede kose, a pri odlasku od kuće navedenog dana, na sebi je imao crnu kožnu jaknu i plave hlače. Također je nosio zaštitne naočale, dok je ispod oka imao vidni krvni podljev - hematom.

- Mole se građani da, ukoliko uoče osobu sa fotografije ili imaju bilo kakvu informaciju o njenoj mogućoj lokaciji, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122 - apelovali su iz PU Prijedor.