Povrijeđen ili uvrijeđen: Šimunović se ekspresno oporavio i spreman je za Bayern!

Objavljeno: 13.10.17 u 10:40

Jozo Šimunović, defanzivac škotskog Celtica, zbog povrede je propustio okupljanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Šimunović će biti na raspolaganju Rodgersu za meč protiv Bavaraca
Šimunović će biti na raspolaganju Rodgersu za meč protiv Bavaraca

Zmajevi su 7. i 10. oktobra igrali odlučujuće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a sa Otoka je, prije okupljanja, stigla vijest da je Šimunović povrijedio zadnju ložu i da se ne može odazvati selektoru Mehmedu Baždareviću.

Predviđalo se da će defanzivac biti van pogona nekoliko sedmice, ali je on sve iznenadio, čak i doktore i trener Celtica.

- Šimunović je spreman. Povreda nije tako ozbiljna kako smo u početku mislili. Trebao je ostati s nama da se stanje ne pogorša - objasnio je Brendan Rodgers, menadžer Celtica, za Eveningtimes.

Naš reprezentativac, koji, istina, još nije debitovao za BiH, konkurisat će za predstojeću utakmicu škotskog velikana kod Bayerna u Ligi evropskih prvaka koja je na rasporedu u srijedu.

Šimunović je nedavno stekao pravo nastupa za BiH. Sa Zmajevima je bio na pripremema za Kipar i Gibraltar, ali tada nijedebitovao zbog, kako je objašnjeno, povrede. Da li je Zmaj povrijeđen ili uvrijeđen, procijenite sami...