Pozadina strašne tragedije u Kutini: Živjela je za svoju djecu, očito je doživjela psihički krah

Objavljeno: 10.10.17 u 23:04

Velika tragedija dogodila se u mjestu Husain nedaleko od Kutine, Hrvatska, gdje su šumari jutros pronašli potpuno izgorjeli auto u kojem su bila tri spaljena tijela. Radi se o 29-godišnjakinji Marini Š. i njeno dvoje male djece, djevojčici od pet godina i dječaku od godinu i po.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Ona je jučer poslijepodne oko 16 sati došla po djecu kod svoje svekrve, koja ih je čuvala. Prema riječima svekra, koji je razveden od supruge, rekao je da je Marina Š. prvo odvezla njegovu bivšu ženu kod frizera, nakon čega joj se izgubio svaki trag, piše Index.

Kako se navečer nije vratila kući, a mobitel joj je, kaže, bio ugašen, nazvali su policiju i izvijestili ih o nestanku snahe i unuka. I onda je, kaže, jutros doživio šok kad je čuo što se dogodilo.

- Ja sam bio u trgovini kad su mi javili da je policija došla po sina Darija. Odmah sam otišao na policiju, no nisu me pustili niti su mi išta htjeli reći. Kad mi je prišla jedna poznanica i izrazila mi sućut, tad sam doznao da ih više nema, ali nisam znao što se dogodilo. Kasnije sam doznao i došao ovdje u šumu gdje policija obavlja uviđaj. Nikako mi nije jasno što se dogodilo - rekao je svekar Indexu.

VEZANI TEKST - Šokantan prizor kod Kutine: U automobilu našli spaljena tijela majke i dvoje male djece

- Sin mi ima tumor na mozgu i teško podnosi hemoterapiju. Sad uzima treći ciklus putem tableta i jučer je cijeli dan povraćao. Ne znam, možda snaha više nije mogla trpjeti njegovu bol, ali zašto je djecu odvela u smrt. Iako nam nitko ništa ne govori, sumnja se da je to napravila namjerno. Radila je u hotelu u računovodstvu i tamo je ostavila kovertu za Darija, a u njoj je bilo 300 eura i 400 kuna – kaže svekar.

Kasnije su mu došli prijatelji, a ubrzo je došla i vučna služba s dizalicom te su izvlačili auto koji je bio dublje u šumi. U trenu kad je ugledao potpuno izgorjeli auto, glas mu je zadrhtao.

Prijatelji koji su mu došli dati podršku čudili su se tome što djeca nisu ispala iz auta, vjerujući kako je udarila u stablo.

- Ma djeca su bila u autosjedalicama. Marina je uvijek pazila na to. Nikad nije dala da se djeca voze bez autosjedalice. Obožavala ih je i pazila na njihovu sigurnost, i onda ovo što da se dogodi. Ne razumijem, ne razumijem...- ponavljao je svekar.

Zamjenica sisačke županijske državne odvjetnice Sanja Jagušt stigla je na uviđaj u šumu u mjestu Husain kraj Kutine. Dala je kratku izjavu u kojoj nije otkrila nikakve konkretne podatke.

- Pronađena su tri mrtva tijela i Županijsko državno odvjetništvo provodi dokaznu radnju. Izdana su tri naloga za obdukciju kako bi se otkrile sve okolnosti stradanja. Ne možemo otkriti identitete stradalih, na vrijeme ćete biti obaviješteni kad se završi uviđaj i obdukcija stradalih - rekla je.

Komišije kažu da su se Marina i Dario jako voljeli. Navode kako među njima nije bilo nikakvih nesuglasica, zbog čega su u šoku zbog ovog tragičnog događaja.

- Dario je bio predobar. Ima tumor na mozgu i jako teško podnosi hemoterapije, stalno ima mučnine i povraća. Vjerovatno joj je to bilo preteško za podnijeti. Samo znam da je obožavala svoju djecu i da su se ona i Dario jako voljeli. Nije bio problem ni u neimaštini jer su imali obrt. Očito je da je doživjela psihički krah, ne znam što drugo reći, svi smo šokirani. Živjela je s njegovima i vjerovatno nije mogla zamisliti život tamo sama s djecom bez njega kad ga bolest uzme. To je jedini smislen, ali opet neopravdan razlog za ovo - rekla je jedna komšinica.

Velika tragedija pogodila je ovu porodicu i cijelo mjesto, svi su u šoku i niko ne zna što se tačno dogodilo. Odgovori na neka pitanja bit će poznati nakon završetka obdukcije i uviđaja, a pravi razlozi zbog kojih je došlo do ove tragedije ostaju nepoznanica.