Premijerom predstave: SARTR 19. oktobra otvara 26. umjetničku sezonu

Objavljeno: 13.10.17 u 15:40

Premijerenom izvedbom predstave “Jedvanosimsoboakalomistobo“, 19. oktobra Sarajevski ratni teatar SARTR će početi novu, 26. umjetničku sezonu. 

 

Autori teksta su Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave. Realizirana je u okviru projekta “Kofer za sjećanja“ Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Igraju: Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić , Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić, Lejla Čaušević k.g.

U autorskom timu predstave su: dramaturginja Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanovć, kostimografkinja Melisa Musić Ajkunić, za muziku su bili zaduženi Damir Nevesinjac i Basheskia, a za koreografiju narodnih kola Kemal Borovac.

- Vi, da, Vi! Ako imate: CIPS, kopiju lične, dvije fotografije, taksu za izdavanje potvrde, kopiju vozačke dozvole, izjavu o nekažnjavanju, pasoš, kopiju pasoša, izjavu da niste na listi Haškog tribunala, ovjerenu kopiju Potvrde o životu i namjeravate napustiti Bosnu i Hercegovinu, prvo dođite u Sarajevski ratni teatar SARTR na premijeru predstave “Jedvanosimsoboakalomistobo“. A i Vi, da i Vi koji ostajete u Bosni i Hercegovini budite i dalje sa nama- poručili su iz SARTR-a.

Reprizna igranja predstave bit će 20., 21., 28. i 30. oktobra u 20 sati.