navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U 80. godini

Preminuo Jerry Springer: Njegova emisija bila je poznata po gostima koji su ulazili u sukobe, čak i one fizičke

Predstavnik porodice rekao je da je Jerryju dijagnosticiran rak prije nekoliko mjeseci, a stanje mu se u prošle sedmice pogoršalo. Preminuo je u svom domu u Čikagu.

Objavljeno: 27.04.2023. u 18:09
get url
text

Voditelj Jerry Springer preminuo je u 80. godini, kako piše TMZ. Jerry je 27 godina vodio talk show The Jerry Springer Show. 

Njegov talk show bio je poznat po gostima koji su često ulazili u sukobe, čak i one fizičke, a sve to događalo se dok je publika u pozadini uzvikivala: 'Jerry, Jerry, Jerry, Jerry!'. Upravo zbog toga se njegov show smatra jednim od najkontroverznijih ikad, ali je u isto vrijeme bio jedan od najgledanijih, prenosi 24sata.hr

Prije nego što je krenuo s karijerom voditelja, okušao se u politici 1970. godine je vodio neuspjelu kampanju za američki Kongres, 1971. godine je izabran kao član Gradskog vijeća Cincinnatija. Nekoliko godina kasnije, 1977. godine je postao gradonačelnik Cincinnatija te je služio jedan mandat.

Njegova emisija započela je 1991. godine kao show u kojem su se raspravljali politički problemi. Ubrzo se sve u emisiji promijenilo te je postala potpuna suprotnost od početaka. The Jerry Springer Show jedno je vrijeme bio popularniji od emisije Oprah Winfrey. Snimanje je završilo 2018. godine.