Prvi Zmajevi stigli u Zenicu, Baždarević optimističan (FOTO)

Objavljeno: 20.03.17 u 13:56 Autor: B. Mahmić

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati u Trening centru N/FSBiH u Zenici pred susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Gibraltarom koji se igra 25. marta na Bilinom polju.

Za sada se niko od zvučnih imena nije pojavio u Zenici, a u reprezentativni kamp stigli su Kenan Pirić, Dario Đumić i Kenan Kodro.

Selektor Mehmed Baždarević smatra da svi igrači trebaju ozbiljnjo pristupiti utakmici i ako se radi o autsajderu.

- Imamo dovoljno vremena da provjerimo formu i da uradimo što smo zamislili po planu. Informacije koje imamo su pozitivne jer nema povreda. Umora ima kod igrača koji stalno igraju utakmice. Znamo da je pred nama kvalifikaciona utakmica i moramo se što ozbiljnije pripremiti jer znamo koliko su nam ta tri boda bitna za ono što nas čeka. Protivnika respektujemo ali dat ćemo maksimum da pobijedimo i da najspremijih 11 igrača istrči na teren i da svoj maksimum - kazao je Baždarević.

Optimistični i sretni zbog poziva u reprezentaciju su i novajlije Đumić i Pirić koji snatraju da je najvažnije da daju svoj maksimum i pokažu se u najboljem svjetlu.

- Čast mi je i zadovoljstvo biti dio reprezentacije posebno jer dolazim iz Premijer lige. Na nama je da radimo i maksimalno se zalažemo a ostalo će selektor odlučiti. Ne smijemo nikog potcijeniti, ali vjerujem da ćemo ostvariti zacrtanu pobjedu i osvojiti za nas bitna tri boda - rekao je Pirić.

U nastavku dana očekuje se dolazak ostalih reprezentativaca, a navečer je planiran trening zatvorenog tipa.