navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Šta se slušalo

Prvo mjesto Harry Styles: Među najslušanijim pjesmama na Spotifyiju i hit iz 80 - tih

Spotify (digitalni muzički servis op.a.) je sastavio listu najslušanijih pjesama na njihovoj platformi širom svijeta u 2022. godini. Mnoge pjesme na njihovoj listi top 50 pjesama nisu ni objavljene prošle godine već ranije, a najzanimljivije je da se na listi našla i pjesma iz 1985. godine.

Objavljeno: 06.01.2023. u 12:29
get url
text

Prvo mjesto zauzeo je hit Harryja Stylesa "As It Was" objavljen u aprilu 2022. godine. Ovaj singl proglašen je i najslušanijim u Velikoj Britaniji, a strani mediji pišu je da pjesma provela 10 uzastopnih sedmica na prvom mjestu Official UK Top 40 ljestvici te je streamana 180 miliona puta.

Na drugom mjestu našla se pjesma stara dvije godine, Heat Waves grupe "Glass Animals", dok je na trećem mjestu pjesma "Stay" koju pjevaju Justin Bieber i The Kid Laroi. Četvrto i peto mjesto pripalo je portorikanskom reperu Bad Bunnyju s pjesmama "Me Porto Bonito" koju pjeva s Chenchom Corleoneom te "Tit Me Pregunto". Bad Bunny našao se s još nekoliko pjesama u 50 najslušanijih.

Veliko iznenađenje ove liste je pjesma "Running Up That Hill" pjevačice Kate Bush. Pjesma je objavljena davne 1985. godine, a na brojne muzičke ljestvice diljem svijeta došla je zahvaljujući hit seriji "Stranger Things". Pjesma stara 37 godina u junu je ušla na Billboardovu Hot 100 ljestvicu te je proglašena pjesmom ljeta u Velikoj Britaniji.

- Možda ste čuli da je prvi dio fantastične, uzbudljive nove serije "Stranger Things" nedavno objavljen na Netflixu. Sadrži pjesmu "Running Up That Hill" kojoj mladi fanovi serije daju potpuno novi život - i meni je to super - napisala je muzičarka na društvenim mrežama.

Ovo je 20 najslušanijih pjesama na Spotifyu u 2022. godini:

1. As It Was - Harry Styles
2. Heat Waves - Glass Animals
3. Stay - The Kid Laroi i Justin Bieber
4. Me Porto Bonito - Bad Bunny i Chencho Corleone
5. Tit Me Pregunto - Bad Bunny

6. Cold Heart - Elton John i Dua Lipa
7. Enemy - Imagine Dragons i J.I.D.
8. Quevedo: Bzrp Music Sessions, vol. 52 - Bizarrap i Quevedo
9. Ojitos Lindos - Bad Bunny i Bomba Estéreo
10. Running Up That Hill - Kate Bush

11. Industry Baby - Lil Nas X, Jack Harlow
12. abcdefu - Gayle
13. Efecto - Bad Bunny
14. Ghost - Justin Bieber
15. Glimpse of Us - Joji

16. Moscow Mule - Bad Bunny
17. Shivers - Ed Sheeran
18. Easy On Me - Adele
19. Middle of the Night - Elley Duhé
20. Woman - Doja Cat