open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
PSG u sudaru titana srušio City, totalni šok za Real
PSG je u utakmici koju su mnogi s nestrpljenjem čekali na dupke punom Parku prinčeva u Parizu nadigrao Manchester City i stigao do prvog trijumfa u međusobnim duelima dva kluba.
28.09.2021. u 22:57
get url
text

Parižani su u grupi A Lige prvaka slavili rezultatom 2:0, a prvjenac u dresu PSG-a postigao je Lionel Messi. Argentinac je dokrajčio engleskog predstavnika pogotkom u 74. minuti.

PSG je do prednosti došao u osmoj minuti preko Gueyea.

Najbolju šansu za poravnanje PSG je imao u 27. minuti. Gosti su u jednom napadu dva puta pogodili prečku. Prvo je Sterling glavom zatresao okvir gola, a onda se Bernardo Silva obrukao i sa svega par metara umjesto u praznu mrežu loptu zapucao u prečku.

U ovoj grupi svojevrsno iznenađenje priredio je Club Brugge gostujućom pobjedom nad Leipzigom rezultatom 2:1.

Totalni šok doživio je Real Madrid koji je na Santiago Bernabeu poražen od moldavskog Sheriffa rezultatom 2:1.

Da bi se u Madridu mogla dogoditi senzacija nad senzacijama, naslutio je Jakhshibaev vodećim golom u 25. minuti.

Moldavci su čuvali vodstvo do 65. minute, a onda Benzema donosi Kraljevima izjednačenje. Dovoljno je vremena ostalo do kraja da Real napravi preokret.

Međutim, dogodilo se ono što je malo ko očekivao. U 90. minuti Thill trese mrežu Reala i donosi Sheriffu pobjedu u španskoj prijestolnici. Sigurno najveću u historiji kluba. Ekipa koja je kroz kvalifikacije stigla do grupne faze nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova.

U grupi D ranije su meč bez golova odigrali Shakhtar i Inter.

Liverpool je postigao pet golova na gostovanju kod Porta. Engleski predstavnik slavio je 5:1, dok je u grupi B Atletico Madrid poslije preokreta nadigrao Milan. Meč na San Siru završen je rezultatatom 2:1, a duel je odlučio Suarez golom iz penala u sedmoj minuti sudijske nadoknade. Intervenisao je VAR, a meč je trajao više od 100 minuta. Rossoneri su igrali s igračem manje poslije isključenja Kessieja u 29. minuti.

Borussija Dortmund je u grupi C bila sigurna protiv Sportinga slavivši sa 2:0, dok je ranije Ajax nadigrao Bešiktaš identičnim rezultatom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.