Rame uz rame sa Arkanom: Objavljena fotografija, Vučić sudjelovao u neredima na Maksimiru

Objavljeno: 20.04.17 u 11:06

Prije 27 godina, 13. maja 1990. godine, Crvena Zvezda gostovala je na Maksimiru, ali utakmica nije odigrana.

 

Novi predsjednik Srbije je veliki navijač Crvene Zvezde
Novi predsjednik Srbije je veliki navijač Crvene Zvezde

Umjesto fudbala, svijet je vidio nacionalni sukob Hrvata i Srba, kojeg mnogi smatraju kao okidač za početak rata.

Među navijačima Crvene Zvezde koji su razbijali na Maksimiru bio je i sadašnji predsjednik Srbije, tada 20-godišnji Aleksandar Vučić. Srbijanski Espreso objavio je mutnu fotografiju navijača Zvezde tokom sukoba, a za jednog od njih tvrde da je mladi Vučić.

Pored Vučića na Maksimiru je tada bio i ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan. On je tada sjedio na klupi Zvezde kao predstavnik kluba, a mnogi tvrde da je bio naoružan.

- Tog dana se osjećala drugačija atmosfera. Gledajte, uvijek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Nas više od dvije hiljade krenulo je vozom, a prvi incident dogodio se već u Vinkovcima. I taj je bio gadniji nego inače... Odmah smo svi znali da se u Zagrebu spremaju neredi. Ali ne oni između navijača Dinama i Crvene zvezde, već između Hrvata i Srba - kazao je Aleksandar Vučić za ''Vreme'' 2010. godine.

- I mi i oni tada smo se osjećali moćno. Kod nas se tada podizao srpski nacionalizam, u Zagreb smo stigli u velikom broju. Nikada se neće ponoviti gostovanje na koje će otići toliko navijača Crvene zvezde. Navijači su stizali iz Gline, Petrinje, Knina, čitave Krajine, pa i iz Dalmacije. No, u to doba rastao je i hrvatski nacionalizam, pa su se i navijači Dinama osećali slobodno i moćno. Na stadionu se osjećala iskrena mržnja, s obje strane čule su se pesme najjezivijih sadržaja - govorio je Vučić.