open-navfaktor-logo
search
Dešavanja u FSBiH
Reagirali i Manijaci: Naše strpljenje je pri kraju
Zbog posljednjih dešavanja u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, odnosno eliminacije Ivice Osima iz krovne kuće bh. fudbala, reagirali su i iz navijačke grupe Manijaci.
11.12.2020. u 19:51
get url
text

- Od Nogometnog saveza BiH godinama doživljavamo razna poniženje i ova organizacija sa svojim čelnicima je isključivi krivac što bh. nogomet ne ide naprijed. I kada pomislimo da niže od toga ne može, oni nas razuvjere. Ovaj put, dirnuli su i našu najsvetiju tačku - Ivicu Osima - navode fanovi Željezničara.

VEZANI TEKST - BH Fanaticosi: Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika

- Sramnim i nepotrebnim dodatkom u Statutu o broju godina, ljudska gromada koja je svojevremeno spasila bh. nogomet praktično je eliminisana iz funkcija NSBiH, a u isto vrijeme kreiran je prostor za Elvedina Begića, koji je ranije stisnuo petlju i prihvatio biti počasni predsjednik Saveza zajedno rame uz rame s Osimom. Umjesto da Osima u njegove pozne godine nagrade imenovanjem na neku funkciju ili recimo da se Kup BiH nazove njegovim imenom, Savez se potrudio da ga iz čista mira degradira. Naravno, to su držali u tajnosti mjesecima jer su znali kakvu su sramotu napravili. Osimu pozicija u ovakvom Savezu i nije potrebna - dodaju Manijaci.

- Zašto se petljati u nešto što je ispod njegove časti i ugleda, što je samo blato i prljavština obojena politikom, nacionalizmom i korupcijom. Osim je veći od Nogometnog saveza BiH i kada dođe normalno vrijeme i pošteni ljudi, to će se i samo potvrditi. Za kraj vas upozoravamo da se prestanete igrati s imenom Ivice Osima, ali i da prestanete dodatno uništavati bh. fudbal jer je naše strpljenje pri kraju. Osime, nisu te dostojni - poručili su iz navijačke grupe Manijaci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.