Reciklirana moda - javni konkurs

Objavljeno: 23.01.17 u 16:36

Imaš li afinitete prema dizajnu? Udruženje KULTART objavljuje poziv svim kreativcima, bez obzira na pol, starosnu dob i mjesto stanovanja da učestvuju u ovogodišnjem Waste is Taste-u.

Od 2012. godine Waste is Taste okuplja mlade i profesionalne dizajnere iz Bosne i Hercegovine i regije, koji stvaraju modne kreacije od otpadnih mateirjala. Svim zainteresovanim se ovim projektom daje mogućnost da se okušaju u polju modnog dizajna, a svoju kreativnost pokažu učešćem u stvaranju inovativnih kreacija od nekonvencionalnih materijala.

Prijave su otvorene do ponoći (00:00) 31. marta 2017. godine, nakon čega će svi radovi i kreacije biti evaluirane od stručnjaka. 31. marta 2017. godine bit će objavljena imena svih aplikanata koji su zadovoljili kriterije, i koji će učestvovati na modnoj reviji u Sarajevu.

Učesnici će blagovremeno biti obaviješteni putem e-maila o tome da li je njihov rad zadovoljio kriterije i da li je odabran za reviju.

Kako se prijaviti

Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije, koje ne moraju nužno biti profesionalne. Dovoljno je da budu vidljive sa prednje i zadnje strane, a potrebno ih je raditi na živom modelu ili krojačkoj lutki.

Uz fotografije nužno je dostaviti zajedno sa kratkim opisom modela, inspiracijom, korištenim materijalima, na koji način je kreacija napravljena i kako ta kreacija predstavlja važnost čuvanja okoliša.

Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu [email protected] sa naslovom "Prijava na konkurs" uz osnovne lične podatke, opis modela i kontakt telefon.

Selekcija radova i žiri

Nakon zatvaranja konkursa, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu.

Modna revija će također biti takmičarkog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem.

Nagrade

I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott u Sarajevu nagrađaju najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje.

Prva tri mjesta dobijaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi učesnici dobijaju zahvalnice.

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte putem maila: [email protected]