RTV Tuzlanskog kantona obilježila 25 godina postojanja

objavljeno: 20.02.2018. u 20:15

Televizija Okruga Tuzla prije tačno četvrt vijeka počela je svoj program prvim dnevnikom. Tada je ova televizija imala samo sedam zaposlenih i montaža se radila na TV kamerama, a građani ovog područja u jeku rata dobili su jedan važan izvor informacija.

Tim povodom u Kristalnoj dvorani hotela "Tuzla" održano je druženje prijatelja RTVTK i svečana akademija na kojoj je bilo riječi o 25 godina rada.

- Počeli smo s kućnom opremom kao jedna mala lokalna televizija, koja pokušava razbiti medijsku blokadu, a danas smo multimedijalni servis. Sada pokrivamo skoro cijelu BiH, putem različitih platformi. Plan za budućnost je da najviše razvijamo naš online servis za koji očekujemo da bude vodilja za otprilike deset godina - kaže direktor RTVTK Almir Mulabećirović.

Televizija Okruga Tuzla preimenovana je prvo u Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona, a od 1999. godine nosi naziv Televizija Tuzlanskog kantona.

- Osnivanje ove televizije bilo je veoma značajno jer tada su na ovom području postojale samo dvije televizije. Svi predajnici su bili zauzeti i mi smo bili jedini izvor informacija ljudima na ovom području. To je bilo neprocjenjivo i svi koji su živjeli ovdje tada mogu to potvrditi - rekao je Mulabećirović.

RTVTK danas ima oko stotinu zaposlenih, svoj RTV dom, veliku mrežu predajnika te digitalizovan program.