S kim će Sarajlije dočekati 2018. godinu?

objavljeno: 18.09.2017. u 22:18

Sarajlije, ali i brojni turisti iz regiona ulazak u 2017. dočekali su uz Dinu Merlina i teško da će u narednim godinama neko ponoviti ovakav spektakl. 

Posebno kada se ima u vidu koliko nadležni posvećuju organizaciji novogodišnjeg dočeka. Naime, do "najluđe" noći ostalo je nešto više od 100 dana, a još nema ni ozbiljnih naznaka sa kim bi stanovnici glavnog grada BiH mogli ući u 2018. godini. 

Pokušali smo doći do informacije da li je raspisan tender za organizaciju Nove godine, ali u gradu i kantonu naišli smo na zid šutnje. U Gradskoj upravi i Kantonu Sarajevo niko nam nije mogao ponuditi odgovor na ovo pitanje, a upravo su iz ove dvije institucije prije i nakon spektakla Dine Merlina najavljivali da će Sarajevo za novogodišnje praznike narednih godina biti centar Balkana. 

Sigurno ako želite da za Novu godinu imate najveće zvijezde Balkana do sada bi trebali ući u finalne pregovore i najakasnije do kraja septembra javnost upoznati sa programom za novogodišnje praznike, kao što su to u četvrtak uradili čelnici Dubrovnika. Naime, Dubrovčane i turiste iz cijelog svijeta zabavljat će Dino Merlin i sigurno da će ovaj grad imati potpuni efekat ovog spektakla, jer su na vrijeme postigli dogovor sa najvećom zvijezdom na Balkanu i na vrijeme o tome upoznali javnost. 

U estradnim kuloarima su se u nekoliko navrata mogle čuti priče da bi Sarajlije za mogao zabavljati Zdravko Čolić, ali prema posljednjim informacijama još uvijek nije napravljen nijedan ozbiljan sastanak sa Čolinim menadžmentom. Prema svemu sudeći odgovorni u glavnom grad BiH i Kantonu Sarajevo, čekat će pet do 12 i onda krajem novembra najvjerovatnije saopštiti program, koji će privući nekoliko stotina posjetilaca na centralnom dočeku.