Sam svoj majstor: Šta sve možete s pištoljem za vruće lijepljenje

Objavljeno: 02.07.17 u 14:54

Glue gun ili pištolj za vruće lijepljenje jedan je od alata koji svaka porodica treba imati u kući jer može pomoći u nebrojeno mnogo situacija.

Donosimo neke trikove koji će vam olakšati život.

  1. Rukavica za čišćenje macinih dlaka Uzmite rukavicu za čišćenje i istisnite na svaki prst rukavice po nekoliko tačkica te tako i po dlanu. Pustite da se osuši. Tako napravljenu rukavicu koristite za skidanje viška dlaka s mace ili psa. Rukom pokupite dlake i bacite, a rukavicu samo isperite.
  2. Štitnik za oštricu noža Namažite nož vazelinom s jedne i druge strane pa preko cijele oštrice nanesite ljepilo. Pustite da se osuši. Izvadite nož. Dobili ste štitnik za oštricu noža koja vam može koristiti na svakom putovanju.
  3. Dugmad Istresite šljokice na papirnatu površinu. Stavite kružno ljepilo na njih, pa odozgo još pospite šljokicama. Kad se ohladi probušite dvije tanke rupice. Čestitamo - dobili ste šljokičasto dugme!
  4. Za lakše pranje kistova Na kartonsku ili plastičnu podlogu stavite vruće ljepilo u različitim uzorcima - tačkicama, spiralama, linijama, kapljicama, krugovima. Stavite malo šampona za kosu i donesite svoje kistove za šminku. Prelijte s malo vode te od osušeno ljepilo trljajte i operite kistove.
  5. Bez lupanja - Ako vam vrata od kuhinjskih ormarića lupaju, na dijelu gdje se zatvaraju stavite par tačkica vrućeg ljepila. Pustite da se osuši. Vratašca više neće lupati.
  6. Proklizavajuće daske Kližu li vam se plastične daske za rezanje od radnu površinu, stavite na uglove male tačkice vrućeg ljepila. Pustite da se osuši. Sada se više neće klizati. Za više ideja pogledajte video: