Sarajevski kiseljak na novom tržištu Bliskog Istoka

Objavljeno: 03.08.17 u 17:16

Nakon uspješne saradnje i početka izvoza u Saudijsku Arabiju, mineralna voda Sarajevski kiseljak od sada je i na novom bliskoistočnom tržištu – Iraku.

Prva isporuka sa proizvodima Sarajevskog kiseljaka je već na putu prema Iraku i pojavit će se na policama trgovina za nekoliko dana. Izvoz na novo tržište je dogovoren u saradnji sa distributerom za iračko tržište, partnerskom kompanijom Emart Al-Khaleej co. Etiketa na bocama Sarajevskog kiseljaka je prilagođena komunikaciji na arapskom jeziku.

- Otvaranje novih tržišta je još  jedna potvrda kvalitetnog proizvoda koji je međunarodno prepoznat. Izvoz u Irak predstavlja novi uspjeh naše kompanije koji će se sigurno pozitivno odraziti na izvozne rezultate koji imaju dvoznamenkast rast u odnosu na isti period prošle godine. Mi nećemo stati na ovome, te ćemo i dalje tragati za novim prilikama - izjavio je ovom prilikom Davor Čičić, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak.

Sarajevski kiseljak trenutno više od 30 posto od ukupne vlastite proizvodnje plasira na  tržišta Saudijske Arabije, Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Holandije, Srbije, Danske, Litve i Slovenije.