navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Preplanuli ten

Savjeti kako da vam bronzana put traje što duže

Godišnji odmori su za većinu radnog stanovništva završeni, porodice se pripremaju za novu sezonu i školu, ali i povratak na posao.

Objavljeno: 28.08.2020. u 14:50
get url
text

Sa sjetom pomislimo na dane odmora, bezbrižnog ležanja na plaži i kupanja. Jedini podsjetnik na tople ljetne dane nam je preplanuli ten, koji mnogi vole, a često se pitaju kako ga zadržati što duže.
Neki od savjeta su da piling kože treba raditi, ali izabrati blažu varijantu proizvoda sa finijim česticama, te ne trljati kožu energično kako bi se bronzana put zadržala.

Hidratacija je važna u ovom postupku, ukoliko vam je želja da zadržite čokoladnu boju nepromijenjenom. Ona bi trebala biti sastavni dio svakodnevne rutine njege lica i tijela. No, također je važna i unutrašnja hidratacija, a savjet je konzumacija puno vode i voća i povrća, poput lubenice i krastavca.

U ishrani treba biti dosta namirnica sa hranjivim sastojcima poput vitamina A, E i C, selena i cinka, te karotenoida kao što su b-karoten, likopen i lutein. Tu su mrkva, breskva, dinja, zelena salata, paradajz, lubenica i špinat.

Na kraju, ne zaboravite da kreme za samopotamnjivanje pomažu da pojačate bronzanu put i zadržite je duže.