open-navfaktor-logo
search
Reakcije
SDA i DF odmah odgovorili: Glasat ćemo protiv smjene Podžića, Tegeltija neka počne raditi svoj posao
Stranka demokratske akcije (SDA) će u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosnei Hercegovine glasati protiv smjene ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića, kada god da zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije bude na dnevnom redu.
05.10.2021. u 18:31
get url
text

- Ne postoji nijedan razlog za smjenu ministra Podžića. Tegeltijin zahtjev je nepotrebno politiziranje. Da je tako, svjedoči činjenica da je zahtjev za smjenu ministra Podžića upućen Parlamentu od strane onih koji su blokirali rad tog istog Parlamenta - saopćeno je iz SDA.

VEZANI TEKST - Tegeltija smijenio Sifeta Podžića, Parlament BiH ima posljednju riječ

Dodaju da bi, umjesto što energiju troši na provođenje destruktivne politike stranačkog šefa Milorada Dodika, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kao i svi ostali izabrani i imenovani zvaničnici, konačno trebali da počnu raditi svoj dobro plaćeni posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

I predsjednik Demokratske fronte i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas da će zastupnici ove stranke glasati protiv zahtjeva za smjenu Podžića.

Odluku o smjeni ministra odbrane BiH donio je danas Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i uputio je u Parlamentarnu skupštinu BiH. Upitno je pak da li će postojati potrebna većina da ova odluka bude usvojena.

Odluka o smjeni Podžića je donesena nakon što je prolongirana vojna vježba koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači od 9. do 16. oktobra ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.