open-navfaktor-logo
search
Tražila se karta više
Šestosatni spektakl Halida Bešlića, Željka Bebeka i Crvene jabuke u Švicarskoj
Kada scenu dijele Halid Bešlić, Željko Bebek i "Crvena jabuka", onda je spektakl zagarantovan.  
08.11.2021. u 10:39
get url
text

Upravo je tako za vikend bilo u Švicarskoj, gdje je nekoliko hiljada posjetilaca uživalo i horski pjevalo čak šest sati.

U dvorani Stadthalle Dietikon u Cirihu tražila se karta više, a svi prisutni morali su imati potvrdu da su vakcinisani, da su preležali koronu ili negativan test.

Legendarni pjevač narodne muzike Halid Bešlić posljednjih godina često nastupa sa Bebekom i "Crvenom jabukom", a ovaj put za njihov zajednički koncert zaslužan je Urban Team. Publiku je prvo zagrijao Željko Bebek, a potom su na bini svoj dio vrhunski uradili momci iz „Crvene jabuke“.

{$galerijaFotografija}

Halid Bešlić je svoj dio nastupa počeo duetom "Da zna zora" sa Željkom Bebekom kada je u dvorani nastao delirijum. Legendarni pjevač narodne muzike pjevao je više od dva sata, a za kraj je na bis izveo "Put me zove".

- Sve je bilo vrhunski organizirano. Od ovog bolje ne može. Sve pohvale za Urban Team. Drago mi je što počinju veliki koncerti u Evropi, a nadam se da će uskoro krenuti i u dvoranama u BiH. Ovaj maratonski koncert u Cirihu mi je dobro zagrijavanje za Novu godinu u hotelu Hills na Ilidži – kaže Halid Bešlić koji će do kraja 2021. pjevati još u Klagenfurtu, Čakovecu i Dubrovniku.

Spektakl Halida Bešlića, Željka Bebeka i Crvene jabuke u Švicarskoj
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.