open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Skomina sankcionisao Salihamidžićevo dobacivanje
Često se bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić, koji je od ovog ljeta član Izvršnog odbora Bayerna, bio osporavan i kritikovan u njemačkim medijima.
14.08.2020. u 23:19
get url
text

Salihamidžićevo ime našlo se u bilježnici arbitra utakmice, Slovenca Damira Skomine, nakon što je bivši Zmaj nešto dobacio glavnom sudiji u finišu susreta. 

VEZANI TEKST - Na putu ka polufinalu Lige prvaka Bayern pregazio Barcelonu s 8:2

Ovim potezom samo je pokazao koliko je uz fudbalere i ekipu, koji su nakon večeras vjerovatno najozbiljniji kandidat za "srebrenu amforu". 

Mnogo toga se spočitavalo nekadašnjem fudbaleru Bayerna, no kada je bio na terenu, radan i marljiv, takav je bio i na funkciji sportskog direktora.

Odlični poslovi i transferi koje je realizovao, kao i osvojeni trofeji, ukoliko se izuzme "avantura" s Nikom Kovačem, bili su najbolja preporuka šefovima da ga uvrste u najvažniji organ najvećeg njemačkog kluba.

Rođeni Jablaničanin na dobrom je putu da sve uspjehe i titule koje je osvojio kao igrač, potvrdi i kao uspješan sportski radnik.

Da u njemu ima još mnogo emocije iz igrački dana Braco je pokazao u finišu susreta četvrtfinala Lige prvaka na Da Luzu, u kojem je njegov Bayern na proste faktore rastavio tim Barcelone predvođen najboljim fudbalerom svijeta Lionelom Messijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.