open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloboda u Banovićima protiv Zrinjskog, osiguran TV prijenos
Sloboda i Zrinjski danas u Banovićima igraju zaostali meč prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
07.09.2022. u 09:10
get url
text

Mostarci na megdan Slobodi dolaze nakon ubjedljive pobjede u derbiju protiv Sarajeva rezultatom 4:1. Četiri gola u prošlom kolu postigla je Sloboda. Crvrno-crni su nakon preokreta bili bolji od dobojske Sloge sa 4:2.

Trener domaćih Adnan Jahić i dalje ne može računati na povrijeđenog Emira Jusića, a pravo nastupa stekli su Amer Bekić i Stojan Vranješ.

- Dolazi nam najkvalitetnija i najbolja ekipa u ligi. Zrinjski ima dosta dobrih pojedinaca, imaju najboljeg napadača lige, ali mi se ne bojimo nikoga. Želimo odigrati jednu dobru utakmicu. Što se tiče nas, ekipu Zrinjskog dočekujemo u jednoj dobroj atmosferi i ako budemo pravi i na nivou, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat za nas - kazao je veznjak Slobode Kenan Delić koji je u duelu protiv Sloge završio s tri asistencije na kontu.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović i dalje ne može računati na povrijeđene Tičinovića i Maglicu, a u kadar se poslije odrađene suspenzije vraća Ćorluka.

- Imaju dobru energiju, dosta dobro trče. Komazec je glavni, zabija čovjek golove. Doveli su Vranješa, vidjet ćemo da li će biti u konkurenciji. Dobar golman Bukvić, dobar izvođač prekida Delić. Nama je opomena što su pobijedili Borca kući, uzeli bod Sarajevu u Zenici. Imaju fanatičnost u igri - rekao je Jakirović.

Utakmica se igra od 16.30 sati uz prijenos na Areni Sport. Glavni sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Sloboda poslije sedam utakmica ima devet bodova, a Zrinjski je u četiri meča skupio šest bodova.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.