Šokantan prizor: Ubila dečka i njegovog psa, pa sa ulice posmatrala uviđaj?!

Objavljeno: 12.09.17 u 10:56

Beogradska policija pronašla je danas u stanu na Bulevaru kralja Aleksandra 147 beživotna tijela muškarca T. V. (63) i njegovog psa u fazi raspadanja. Iako su komšije sumnjale da se radi o prirodnoj smrti jer je T. V. bio heroinski ovisnik i veoma lošeg zdravstvenog stanja, zbog stravičnog ubistva lisice na ruke su stavljene 38-godišnjoj A. S., koja je sve vrijeme posmatrala uviđaj s ulice.

Odalo je čudno ponašanje za vrijeme uviđaja
Odalo je čudno ponašanje za vrijeme uviđaja

Tijela muškarca i psa pronađena su nakon što su komšije pozvale policiju zbog nesnosnog smrada koji je dopirao iz stana.

- Policajce je po dolasku na mjesto događaja zatekao šokantan prizor. U stanu su bila tijela T. V. i psa, koja su bila u fazi raspadanja. Muškarac je pronađen u spavaćoj sobi i na sebi nije imao odjeću. Pas je pronađen u kadi u kupatilu! Cijeli stan je krvav, scene su bile stravične - kaže izvor "Srpskog telegrafa"

A. S. je uhapšena ubrzo nakon dolaska policije na mjesto događaja sasvim slučajno.

- Djevojka je stajala prekoputa zgrade dok su policajci vršili uviđaj i zapala im je za oko jer se čudno ponašala i djelovala jako uznemireno. Kada su joj policajci prišli, A. S. je pokušala da pobjegne i tokom hapšenja se opirala. Osumnjičena se tokom saslušanja u policiji branila šutnjom - navodi izvor.

Prema riječima komšija, osumnjičena i žrtva su živjeli zajedno u tom stanu, a niko ih nije vidio desetak dana, kada su najverovatnije i izvršena ubistva.

- Pretpostavlja se da je ubistvu prethodila svađa, a nije isključeno i da su u trenutku tragedije oboje bili drogirani, s obzirom na to da su u pitanju teški ovisnici - kažu oni.

- On je živio s majkom i stalno su se svađali. Nije joj dozvoljavao da izlazi iz stana, a ona bi, kada bi izašla u hodnik, vikala: "Upomoć, spasite me!" Kada je majka umrla, on se potpuno predao poroku. Viđala sam ga da se "muva" tu po komšiluku sav mršav i ispijen. Ovako nešto moglo se i očekivati. U poslednje vrijeme smo ga viđali sa djevojkom, mislim da se i ona doselila u taj stan - rekao je komšija, koji je želio da ostane anoniman.

Policija je obavila uviđaj, a tijelo je upućeno na Institut za sudsku medicinu da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.