Sramota: Peruanac otkrio kako ga je Falcao molio da namjeste utakmicu!

Objavljeno: 12.10.17 u 12:12

U noći sa utorka na srijedu završena je grupna faza južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, ali će se o pojedinima utakmicama još dugo pričati.

Falcao je bio organizator nemoralne akcije...
Falcao je bio organizator nemoralne akcije...

Svakako, jedna od njih je i ona između Perua i Kolumbije, koja je završena bez pobjednika 1:1. Remi je Kolumbijce odveo na Mundijal, a domaćinu je osigurao baraž protiv Novog Zelanda.

"Bruka je pukla" kada su svjetski mediji objavili video u kojem se jasno vidi kako Radamel Falcao, kolumbijski napadač, nagovara protivnike da posljednjih pet minuta ove utakmice "prestanu igrati" i čekaju da meč završi 1:1. To je odgovaralo i domaćem timu, jer je Čile gubio kod Brazila sa 0:3...

Nakon utakmice Renato Tapia, peruanski veznjak i prvi igrač njegove reprezentacije, otkrio je kako ga je Kolumbijac nagovarao na nemoralnu ponudu da namjeste utakmicu.

- Bili smo potpuno koncentrirani na utakmicu, a pet minuta prije kraja prišao mi je Falcao, nakon što sam vidio da je nešto neuspješno nagovarao moje ostale saigrače. Rekao mi je "Brate, obojica smo unutra. Hajmo bit sretni s ovim rezultatom koji je...". Ja sam definitivno bio sretan. Nakon toga smo utakmicu završili onako kako je trebalo - priznao je Tapia.

Pitanje je da li će reagovati FIFA i hoće li ove dvije reprezentacije snositi sankcije. U svakom slučaju ovo je bio "udarac ispod pojasa", ali fair-play je odavno misaona imenica u današnjem fudbalu...